lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 iunie 2010

căderea în sondaje - viitorul moţiunii de centură

Băgarea în aceeaşi oală la grămadă ori scoaterea generală din oala care dă în fiert e-un mecanism românesc de culpabilizare şi deculpabilizare toxică, care mixează şi "împacă" în tulbureală antagonismele în prezent ca să desfigureze şi desfiinţeze viitorul pe termen mediu şi lung.
Cine a plătit în România pentru cca. 4 milioane de anticomunişti ucişi de Securitate până în `65 sau cine a fost lustrat pentru fapte care sunt determinate de spirite vidate de conştiinţă ca Şeitan, Predoiu, Videan, Berceanu, Blaga, Udrea şi inspiratorul tiran kitsch Băse`???
J. Stiglitz, laureat al Nobelului pentru economie, a modelat evoluţia crizei economice către colaps ca un "W". Cauza celui mai prost model este politica economică deliberată care o generează: scăderea veniturilor - reducerea salariilor, pensiilor, creşterea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi servicii medicale, taxe comune şi chirii, a preţului la electricitate, gaze, apă - care reduc şi mai grav consumul şi, ca efect, adâncesc recesiunea producţiei şi serviciilor - efectul bulgărelui de zăpadă.
Hoţi cu hyperaveri din salarii de bugetari la stat 20 de ani, toţi aceşti feţi-frumoşi ai urâtulu şi răului care ne guvernează sunt pupaţi în dos cu evlavie şi votaţi ca lideri democraţi pe 4 ani dacă românului îi pică o plasă de plastic cu 1 pix personalizat, 1 kil de făină, 1 kil de ulei şi de zahăr sau 1 milion sau doar 500.000 lei vechi.
Repet, românii n-au, din lipsa exersării solidarităţii, conştiinţa puterii colective, ceea ce Moş Ion Roată mataforiza prin forţa de rezistenţă a snopului de nuiele. Ca indivizi atomizaţi, au fost timp de secole victimizaţi, zdrobiţi şi exploataţi fără milă de "elita" internă şi puterile imperiale pe care le-au slujit trădând compatrioţii. Efectul pauperizării excesive a produs dependenţa reală masochistă de persecutori, care s-a automatizat în mentalitatea colectivă de asistaţi ce se mulţumesc cu orice ofertă de supravieţuire de moment. Demnitatea şi libertatea nu sunt trăite efectiv de sclavi şi nici resimţite ca frustrări când aceste valori ale conştiinţei moderne le lipsesc.
Eh, acum plătesc cu 25 % din salariu şi 15 % din pensii în fiecare lună şi pot socoti cât s-au exprimat de inteligent la ultimele alegeri şi, desigur, ca bravi, demni şi liberi europeni...
Rechinii lacomi de la putere nu sunt în stare să-şi diminueze lor oportunităţile de hoţie din averea publică ca să revitalizeze investiţiile, produţia şi serviciile pentru a ieşi cu adevărat din criză. Ei au doar opţiunea ca cei mulţi, săraci şi proşti să plătească cu sănătatea şi viaţa politica lor criminală - o continuitate de la fanarioţi până la postcomuniştii cameleonici pedeleizaţi.
Băselu are 15 % încredere în sondajul CCSB din 25 - 28 mai 2010, Boc doar 10% deşi el e coada şi primul e capul răutăţilor, 87 % din români cred că direcţia României este greşită, 73 % vreau grevă generală şi 63 % nu sunt de acord cu soluţiile guvernului de a face bani din curbele de sacrificiu la săraci, ci prin combaterea evaziuni fiscale, impozitarea averilor mari şi luxului.
Cu toate acestea, liderii opoziţiei politice au un optimism refrigerat asupra succesului moţiunii de cenzură la executiv (guvern şi preşedinte) în Parlament. Calculele relevă că şansele debarcării necesare prin mijloace democratice sunt cvasinule şi că ar fi mai utilă o loviluţie de stradă. Dl. Crin Antonescu sintetiza penuria de resurse democratice din societatea civilă simplu: el nu-şi va mai rupe cămaşa dacă cetăţenii rămân în poziţia de ghiocei - victime supuse oricăror persecuţii perverse, iar politicienii vor trăda din reflex "original" democraţia reală. De ce, dacă avem un stat democrat şi PDL-ul e un partid artificial de curve politice cu electorat fictiv şi manipulat, iar independenţii din noul partid emanat sunt chiar fără cordon ombilical vital legaţi de Băse` şi de Servicii?
Percepţia e că actualii decidenţi ai României sunt "un accident tragic al istoriei", deşi la noi accidentele au devenit, deja, esenţe necesare şi repetabile pentru că poporul mămăligii nu explodează, nici nu se fâsâie, ci iese cu coada între picioare din istorie cu mare aplomb.
PDL-iştii cu şeful lor real şi cel titrat în drept constituţional se şterg la fund cu Constituţia şi Articolul 53 al ei ca să ne dea cu produsul de rahat impresia unei stări de necesitate, de dezastru, de calamitate şi, astfel, să justifice introducerea teroarei cu bază legală peste cea cu tupeu făţiş şi cras. Spectrul fricii de viitor îi face să... ne umple de şoc, groază şi greaţă. Iar până ne trece nouă şocul să ne mai dea o repriză (cu prelungiri) de furat!
Sponsorii PDL-ului, Ebei şi-ai lui Băse îşi recuperează frenetic donaţiile către persoanele susmenţionate din banul public. Pentru ei se truchează sau se reiau licitaţiile, de la ei instituţiile statului cumpără en gros la preţuri de zeci de ori mai mari decât cumpărăm noi produse en detail, doar ei sunt "aleşi" să repare drumuri, să supraînalţe clădiri din care personalul este dat afară sau pleacă în străinătate, la firmele lor s-au externalizat serviciile secundare de transport, curăţenie, igienizare, aprovizionare, IT şi de organizarea licitaţiilor etc. (scopul declarat era să fie mai ieftine şi sunt de zece ori mai scumpe). Ne tâlhăresc şi ne umilesc cu antilegi ticluite în favoarea lor, dar în flagrant cu legile economice obiective şi cu dreptatea socială.
Şi noi aşteptăm să revină alţi 25.000 de turiştii sovietici - amintiţi de Gorbaciov la vizita recentă - pentru a-l mazili pe Băselu şi clanul său de partid!
Da, era să uit fraţii UDMR-işti care de 20 de ani sunt tot la guvernare şi ar mai sta până după anul 2020 fără remuşcări. Şi fără să-şi facă mea pulpa că au guvernat cu comuniştii lui Iliescu şi-au fost complici obscuri la mineriade sau cu liberalii lui Tăriceanu - cei care au dat salariile şi pensiile "nesăbuite" care acum trebuie readuse la realitate. Oneşti, europeni şi diplomaţi cu averi a la Videanu, Berceanu, Attila Vereştoi... fraţi cu românii sus menţionaţi şi fără discriminare patrihoţi ca ei. Toţi s-au îmbogăţit fără măsură, concomitent cu chelirea pădurilor din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna şi cu cvasidispariţia românilor dintre localnici. Igen, o holut nem bosig!? Concluzia e una şi aliniată gândirii politice neolitice băsesciene: o moţiune pe centură care ar salva naţia, pentru că avem destule şi viguroase curve profesioniste, fără apartenenţă etnică autentică şi de gen proxim uman!

Niciun comentariu: