lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 iunie 2010

cine ne-a vândut la turci, ruşi, la FMI, BM etc.?

Datoria externă a României lăsată de liberali a fost de 13 miliarde euro, iar după 2 ani de "bună guvernare" PDL-ul a triplat-o - majorând-o la peste 40 miliarde euro. De ce au grevat viitorul ţării cu această datorie şi au pus pe tapet mereu doar împrumutul de la FMI?
Ministrul de interne şi administraţie, Blaga şi cel de finanţe, Vlădescu recunosc că la începutul lui 2009, acum un an şi jumătate, ştiau că vom avea criză şi că agravarea crizei unei ţări depinde de mărimea datoriei externe. Băsescu a cumpărat flota de avioane second-hand F16 de la SUA, investiţie de tip militar care nu se face în pragul crizei economice, omorându-ţi populaţia cu foamea reală ca să o protejezi în aer de posibili adversari. N-a zis el că a pupat licuriciul cel mare?
Când eşti ancorat de big brother ai tupeu să te dai în bărci cu frumuseţi până-ţi luxezi dricul, să te afişezi la băutură cu Gigi, Cioabă, Solomon şi Salam, să dai şpagă de secretar de stat la prietenele fiicei tale... Şi nu e doar atât!
Nu ştiu să fi avut nevoie de împrumut pentru altceva, poate rate scadente mai mărunte despre care s-a păstrat omerta pentru -şi încasa tainul cei din executivul nostru semnatar.
Asta explică vizita vicepreşedintelui american Joe Biden, care l-a pus sub presiune pe Băsescu la începutul campaniei electorale. La fel, atacurile şi dezvăluirile asupra afacerii necurate cu răpirea ziariştilor în Irak şi averea lui Hayssam venite neîndolielnic din SUA, cu procurori emigraţi acolo şi un cunoscut român - goarnă la CIA, care s-au oprit brusc şi fără efecte. Acesta a fost preţul ca americanii (şi aliaţii lor clasici insulari) să-l accepte pe Băsescu pentru al doilea mandat!?
Ni se induce cu "picătura chinezească" necesitatea unui nou împrumt de la FMI sau BM - împrumut pe care-l poţi lua şi nu-l mai poţi plăti, adică un împrumut care face România stat nesuveran, bananier, supus deciziilor altor state şi degradării prin corupţie şi mai mare.
Umbrela de protecţie NATO din navele de mâna a doua vândute de perfidul Albion (cu mentenanţă plătită cât vor pluti pe Marea Neagră) şi din avioanele americanilor F-16, tot second-hand, cu mentenanţă, de asemenea, plătită pentru viitorul lor de funcţionar este prea scumpă pentru poporul român. Care este preţul real al unui tratat, când este negociat de trădători lacomi de îmbogăţire, indiferent că se vând la turci, la ruşi sau la Unchiul Sam?!
Am convingerea că îmi iubesc şi îmi respect poporul, cu toate defectele sale! Ştiu că cele mai murdare afaceri din lume le fac serviciile secrete cu arme strategice şi că economiile statelor mari profită de ocaziile schimbărilor geopolitice prin operaţii executate în umbra (shadow) legii. Tot atât de adevărat este că marile puteri transferă - conform logici interne a capitalului de a maximiza profitul în orice ocazie - costurile crizei asupra ţărilor mici şi mai sărace care pot fi condiţionate din cauza slăbiciunii.
Dar aceste mişelii nu sunt posibile fără trădare din interiorul clasei politice din ţara noastră. Să fie Băsescu ţinut în braţe "legat" cu toate afacerile sale murdare: furtul navelor comerciale, averea lui Omar Hayssam şi răpirea ziariştilor pentru ca să facă jocurile altora? Comisia care a aflat de conturile lui Ceauşescu era canadiană, o parte a flotei dispărute a reapărut la Vancouver.La scara aceasta, coincidenţele sunt excluse.
Dacă nu intervenea criza economică nu puteam face aceste conexiuni...
Efectele acestei crize sunt noutăţi şocante, care nu au fost luate în calcul de regizorii strategiilor politico-militare pe 100 de ani şi care pun în lumină scenariile lor de lovituri de stat, de extindere a blocurilor militare şi de a stoarce sume de bani imense din noile procese sociale.
Iată de ce la Malta nu a fost ca la Yalta, ci, invers!
De la Malta încoace ruşii şi americanii au schimbat strategia de coabitare, de la controlul prin “încercuirea” Rusiei la parteneriat pe baza intereselor reciproce comune, aşa cum relevă chiar ministrul nostru de externe, T. Baconschi, România fiind prinsă în îmbrăţişarea prietenească dintre Rusia şi SUA.
Generalul rus V. Dvorkin, expert în cercetări militare, declara recent că Rusia ar putea propune dislocarea în România şi Bulgaria a sistemelor de rachete C-300 în cadrul cooperării Moscova-Washington. Fireşte, nu vom planta rachete ruseşti cum am cumpărat avioanele F-16, dar Rusia are resurse energetice cu care a manipulat ţări europene mai tari ca România.
Resursele, ca de pildă ţiţeiul şi gazul metan, sunt instrumente care pot reglementa politicile statelor, aşa cum constatăm pe pielea noastră cu OMV-ul şi nu putem decât să ne adaptăm la preţul lor.
Pentru mine e clar că funcţionează complicităţi care sfidează democraţia autentică şi că libera Americă a devenit un dulău de fabulă şi în Irak şi-n Afganistan şi în Carpaţi - pentru bieţii căţeluşi care trebuie să stea supuşi cu burta în sus...
Sper totuşi că e numai un delir paranoic!

Niciun comentariu: