lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 iunie 2010

o criză vindecată cu clismă la colon şi neuron

Fostul Preşedinte al României, Emil Constantinescu, sublinia recent că singurul ministru din mandatul său cu dosar penal a fost actualul Preşedinte – Traian Băsescu pentru furtul flotei comerciale a ţării.
Flota s-a furat, e un fapt de necontestat. Reprezentantul Navrom la Anvers a fost demnitarul comunist Traian Băsescu. El a avut legături directe cu compania amestecată în dispariţia navelor şi un proiect cu aceasta de adaptare a flotelor CAER-ului la legile europene noi care intrau în vigoare după `90.
Specialist în vapoare şi legile navigaţiei, posibil spion al regimului şi-al şefului recunoscut al CAER, omul a devenit expertul în transformarea flotei comerciale relativ noi a ţării în fiare vechi refuzate de legi să plutească.
"În apele lui", îi era uşor să coopereze cu capii serviciilor de informaţii şi cu oligarhia politico-financiară interesată de geopolitica oceanică suverană. Dovada că nu fabulez e că navele au reapărut la Vancouver, iar peste ele păstoreşte fiul lui Geoarge Păunescu - tot un om al Securităţii îmbogăţit de deştepţii cu ochi albaştri din tunuri...
Traian Băsescu beneficiază de imunitatea politică şi a serviciilor secrete, dar nu poate scăpa de suspiciuni. La al doilea mandat, Băsescu avea toată puterea şi suficient timp să fi lămurit furtul navelor României, să găsească cu ajutorul serviciilor de informaţii vinovaţii (cum a făcut-o cu ziariştii răpiţi în Irak) şi să-i dea pe mâna justiţiei. Nu a vrut să lămurească furtul realmente epocal şi să elimine orice suspiciune, ci a ales să joace singurul rol care i se mai potrivea, acela lunecos de jucător pervers-disimulat.
Mi-l amintesc de la prima sa conferinţă de presă ca ministru al transporturilor. A ticsit ministerul de firme private din Constanţa cărora care le închiriase câte un birou şi încasase tainul gras (tot pe averea naţiunii!), iar peste noi a prăbuşit strategia pe 10 ani a modernizării transporturilor pe uscat, aer şi apă. Ne-a sufocat sub cca. 1.000 de foi de minciuni plasate pe coridoare europene: autostrăzi, trenuri rapide, avioane şi nave performante din care au ieşit scremut cuvintele primei plăcuţă-n asfalt: "aici sunt banii dumneavoastră!" Eba, prinţesa micuţă cu nume de plăcuţă de înmatriculare, avea modelul finanţării brevetat să ajungă în Parlamentul Europei!
Politic, marinarul trebuia să fie locomotiva unui partid şi a fost inventat PDL, partidul care a fost insinuat ideologic la centru de unde a baleiat spre stânga şi spre dreapta după exigenţele succesului pe plan intern şi european.
Fireşte, era crucificat căpitan de partid inventat - ca şi PRM-ul sau UNP-ul cu siglă de vultur spion singuratic şi profund democratic! A a trebuit să favorizeze oamenii serviciilor şi clientela clanului său familial, lăsând fără “coledzi” parlamentarii ieşiţi prin vot uninominal, care acum pot trece de partea opoziţiei tocmai din cauza discriminării care a făcut-o pentru hoţii din lume abună.
Sebastian Vlădescu afirmă că serviciile, într-o şedinţă secretă a CSAT şi Băsescu au decis, în 6 mai 2010, tăierea pensiilor şi salariilor, în mod nedemocratic şi exclusiv în favoarea lor. Tot el spunea că “ieşirile din sistem” sunt estimate cinic, precis şi că moartea pensionarilor este rentabilă pe termen scurt: cât fură acum regimul de la pensionari e mai mult decât pierde în prima etapă din procesele cu pensionarii (mulţi mor, n-au bani ori curaj să se judece.
De ce a ales Traian Băsescu să taie salariile, pensiile, ajutoarele de şomaj, alocaţiile, bursele de la cetăţenii ţării cărora prietenii săi le-au furat averea creată de munca lor în anii comunismului şi după???
Motivaţia sa nu e copiată la indigo după cea a hoţului flotei!? Nu voi fi convins că Băsescu e cinstit fără să răspundă la întrebările care se pun la "misterele" de mai sus!
Se zice că nu prea mai e de furat, că la noi criza impune sacrificii severe fiindcă am ajuns la fundul sacului. Un pedelist, viceprimarul Grossu, zice că investiţiile la timp de criză l-au urcat pe valul popularităţii şi pe Hitler şi că România are bani de investiţii din Bugetul de Stat pentru a stopa depresia economică.
Pot jura şi eu, cu mâna pe inimă, că firmele pedeliştilor încheie frenetic contracte de miliarde de lei fiecare cu instituţiile şi firmele statului, acestea sunt alese să presteze servicii statului la preţurile cele mai dezavantajoase pentru bugetul public, pentru ele se regizează licitaţii cu condiţii precise care să le facă câştigătoare exclusive.
Pe contracte apare constant, foarte subliniată, clauza nerezilierii în cazul schimbării conducerii instituţiilor statului - adică dacă pică PDL-ul de la guvernare. Aici e şpilul, cum zicea Crin Antonescu: Bugetul de Stat are 2 grămezi, una cu salariile, pensiile sociale, ajutoarele de şomaj din care se amputează şi gămada aia pentru achiziţii şi investiţii, la care au cuplat robinetele doar firmele suveică şi căpuşe ale PDL şi care grămadă de 40 % din Bugetul de Stat este tabu pentru naţiunea care este proprietara de drept şi de fapt.
Iar hoţii ăştia în călduri şi în sevraj cer solidaritate fraieriţilor... Nu suflă o vorbă despre cuantumul salariilor staffului prezidenţial şi al serviciilor secrete, ale beizadelelor şi ale tinerilor pedelişti kamikaze puşi să fure în posturi de consilieri sau secretari de stat din grămada de de 60 % din Buget care sunt bani de salarii. Niciodată nu s-a furat cu atâta frenezie şi tupeu ca acum în România!
Comparativ cu 1997, când PIB-ul era de 31 miliarde euro şi rezerva valutară a României de 450 milioane de euro, în 2008 PIB-ul era de 147 miliarde euro şi rezerva valutară de 30, 8 miliarde euro (cu peste 100 miliarde euro mai mult!), în 1997 rata inflaţiei era de 151 % tot anul, iar în 2009 era de 4,7 % , în creştere către 6,3 %.
În 1997 nu intra valută în România de la lucrătorii români din spaţiul european, în 2008 au intrat în băncile din România 4,7 miliarde euro, iar în 2009 ceva mai puţin, 4 miliarde euro.
Ce mai criză de exploatat, dacă ai informaţii, restul fac clismă...
De ce e posibil? Simplu, pentru că România nu are un proiect politic de dezvoltare şi integrare reală în Europa normală, el a fost înlocuit de Băsescu şi creierele lui cu jocul pervers disimulat în defavoarea ţării.
Sunt convins, pentru că acest proiect naţional trebuia defalcat sau dezvoltat într-un set de politici publice clare şi transparente, asumate de naţiune, executabile (ca sarcini de guvernare) tocmai de puterea executivă în primul rând (preşedinte şi guvern).
Iar aceste politici care nu există aveau obligaţia să ţină cont, din faza de planificare, de defecţiuni ale evoluţiei globale şi locale, de criza economică şi de efectele ei. Acele aspecte făcute caterincă de Băsescu în 2009 şi supergonflate în consecinţe pentru a crea panică, ceaţa psihologică în care să fure liniştiţi până în ultima clipă.
...Musteşte a prostie şi lăcomie criminală la fel ca-n zilele în care ai lui Iliescu, fraţi gemeni cu ai lui Băsescu, au pus mâna pe putere. Nu s-au "sacrificat" ei umplând "vidul de putere" în care nava România intra oiştea-n gard şi, sub protecţia terorizării şi paralizării populaţiei cu scenariul teroriştilor care trag din orice poziţie, n-au făcut din România democraţia originală fără conţinut, plaiul mineriadelor, corupţiei fără corupţi, drumul oaselor, România ca o pradă etc. Poate că regizorii sunt aceeaşi iar aplicaţia din `89 uşor adaptată la criză, nu?!

Niciun comentariu: