lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 iunie 2010

Jucătorul de bocker

Ce sens are să subliniezi că vei fi preşedinte jucător de jocuri de sumă pozitivă (câştigătoare şi pentru restul partenerilor - Parlamentul, Guvernul, Justiţia, partidele politice, presa şi societatea civilă), când rolul acesta este jucat după reguli legiferate care exact asta prevăd şi care impun transparenţă democratică?
Alte jocuri constructive, dublate de parteneriat nu există...
Băse` a fost preşedinte jucător cum a promis şi a jucat murdar jocuri pervers-disimulate de sumă nulă (câştigă el - pierde Parlamentul, câştigă el - pierde presa, câştigă el şi PDL - pierde opoziţia politică, câştigă el şi Serviiile Secrete - pierde România) şi de sumă negativă (pierde şi el, trage PDL-ul în disoluţie, pierde el - pierde ţara sau "după mine potopul", pierde el şi Serviciile - ducă-se dracului naţiunea şi statul de drept). Alte jocuri pervers-disimulate nu există, mai este doar unul deschis de sumă negativă - războiul!
Băse` s-a despărţit ritualic de PDL, dar a rămas - contrar Constituţiei ţării - big boss, number one al partidului de guvernământ, ceea ce se vede de la o poştă şi acum când se amestecă în treaba partidului de guvernământ pentru a evita demiterea guvernului Boc prin moţiune de cenzură. E un joc pervers, desigur este - fiindcă nesmţitului i se fâlfâie de echidistanţă politică şi de grija sa egal distribuită pentru toţi cetăţenii ai cărui preşedinte s-a prefăcut a fi.
Dacă pică guvernul Boc, urmează scoaterea PDL de la putere şi demiterea sigură a Preşedintelui, care acum nu mai are susţinere populară pentru că a jucat murdar, a minţit cu neruşinare şi fără răspundere faţă de Constituţie, corpul legilor şi naţiunea al cărui preşedinte onest şi devotat s-a dat.
Băse` a rămas silit preşedintele PDL, partid inventat de băieţii deştepţi pentru a băga mâinile în bugetul public şi a monta robinetele firmelor lor la afacerile cu statul. PDL e un partid fără electorat real semnificativ (sub 4 %), cu specific de peticitură din trădători şi gonflare prin propagandă scump plătită deşănţată şi Băse` este în simbioză parazitară cu partidul surogat şi cei din servicii care au avut iniţiativa acestui joc strategic neândoielnic de tipul Mafiei bazate pe victimizare oportunistă şi omerta. Şi aşa, ca ghemul de râme încâlcite, împreună, se vor duce dracului!
Pe Coasta de Azur, Videanu joacă table cu alde Maurer, Doicaru şi alţii cu ochi albaştri în viloiul multipului spion Kassogy pe bani greu de numărat.
La desert, gaşca de ciocoflendure sorb şampanie franţuzească şi prihănesc (vorba vine!) june trufe care primesc funcţii nepotrivite în România, ca şi relaţiile lor sexual-erotice. De ex., Georgiana Gabriela Voicu s-a pus cu pupăza-i eroică peste Oficiul de Cinstirea Eroilor, nepoata Danei Maurer cu bijboaca competentă peste Centrul Naţional de Investiţii pe care ministresa din acelaşi aluat vrea să-l desfiinţeze din ... invidie.
Modelul Băsescu - pui pupilele ce prestează (sensibil şi inteligent, of course) pentru tine personal în funcţii publice - e clonat fără jenă după ce şeful a recidivat la hyperşpăgi pentru fiicele lui: la una cu post în casă de milioane de euro la Bucureşti şi la alta cu post în Parlamentul Europei. Peştele de la cap se împute: dacă preşedintele violează legile şi dă cu prisos de măsură din tainul naţiei la iepele sale, toţi în josul ierarhiei vor fura ca-n codru intuind că barbaria nu poate dura mult!
Nimic nou sub soare: securiştii de la externe sunt hârşiţi la numărat valută, bătut table şi barbut, călărit curve scumpe sub masă la orgii cu băuturi fine şi colegi care fac bani din arme şi droguri - supuşi de-ai lui Bin Laden, Victor But, Gaddafi, ăia care au regizat Iran Contras...
Bandiţii ăştia nu au făcut nimic pozitiv pentru interesele publice, nu fac nimic decât pentru interesele lor, astfel că fotografia de mai jos le justifică pretenţia de mai rămâne să guverneze România. Nu au făcut nimic, dar nu au terminat ... de prădat ţara la vreme de criză!

Niciun comentariu: