lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 iulie 2010

Damn, fuck! în el Program de Protecţie împotriva Inundaţiilor şi Eroziunii Costiere...

După ce-am intrat în UE, în 2007 era un Program Operaţional Sectorial pentru Mediu cu numele suspomenit, iar pe Axa 5 am fi beneficiat de fonduri nerambursabile de la UE, dacă nu se opunea Sulfina Barbu făţiş cu piepţii pe meterezul ministerului său de resort.
Motivul venea, of course, din... dos (anno domini 2005), când ambasadorul SUA, Nicholas Taubman presa cu “Damn, fuck!” pentru planul lor numit WATMAN, livrat la pachet cu integrarea în NATO. Băsescu pusese acordul global “pupat licuriciul cel mare” pe axa Bucureşti-Londra-Washington şi dăduse în lucru la Sulfina studiul de fezabilitate moca al Burges & Niples şi Chemoies International Inc. Mini-sinistra Sulfină a zis că nu sunt bani câţi cer americanii de la Lockhead Martin ca executant prestabilit, dar şmecherii de americani au oferit împrumutul prin banca americană de comerţ exterior dacă ei fac treaba şi scot profitul scontat.
Culmea e că noul studiu de fezabilitate era de fapt tot unul american mai vechi, care alătura SIMIN (partea de meteorologie) şi DESWAT (partea de hidrologie), pus deja în aplicare de Lockhead Martin şi care încasase banii de la români pentru ele anterior regimului Băsescu..., deci nu era gratis şi nici dezinteresat.
Actualul ministru de la Mediu, L. Borbely, are interese bifocalizate în Transilvania şi la UE, unde tata lor Tokes este numărul 2 al Europei, aşa că a pus în lucru un masterplan care tunde de la planul WATMAN american tot ce poate fi finanţat din fonduri moca europene, ei rămânând cu restul din contract, ca să nu le plătim daune usturătoare în genul din contractul cu Bechtel. Oricum nu mai sunt bani în buget pentru continuarea lucrărilor, aşa că ne rămâne partea de meteorologie preventivă şi mila Domnului din cer, nu a licuriciului cel mare, pentru alte rate neplătite de inundaţii...
Pute cumplit a corupţie din toate direcţiile, aşa că inundaţiile sunt soluţia salvatoare pentru hoţii din lumea bună să cureţe de urmele şi să ne mai cureţe în viitor de bani.

Niciun comentariu: