lumină de criză violet

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 iulie 2010

Inundaţiile din România îl fac pe Dumnezeu Diavol şi fărădelegea lege supremă

Dumnezeu este bunătatea absolută, perfectă, infinită, sfântă (sacră) ca dreptate şi, din atributele sale, rezultă că El garantează Binele nostru cu determinismul Universului (legi, cauze şi alte legături de determinare) şi nu cu haosul - care se dezvoltă dacă ÎNTÂMPLAREA ar fi singura regularitate a cosmosului, care a şi alimentat apariţia răului şi a diavolului. Focalizat asupra societăţii umane, determinismul se concentrează în Legile Morale ale lui Moise, completate de Legea Iubirii ca asumare liberă de către om a primelor, dublată de iertare şi iubire înţelegătoare, aşa cum a explicat limpede Cristos.
Sunt inundaţii catastrofale, dar pleziristul ministru de finanţe Vlădescu se prăjeşte cinic la soare în Mamaia, la piscina unui hotel de lux. Rupt de realitatea invadată de ape care costă tot mai scump România, el se simte Dumnezeu al Răului juisând la ideea că tot mai mult rău are preţ tot mai mare şi îi va aduce un procent tot mai substanţial. Nu exagerez, pentru că Vlădescu aşa gândeşte, cu cât e mai gravă criza României, cu atât TVA-ul se măreşte pentru a alimenta bugetul, iar cine aspiră la TVA “zero” poate să plece din ţara Sa (a lui boier Vlădescu şi-a altor feudali oligofreni). Gândirea lui este negată de laureaţii Nobelului pentru economie care relevă că măsurile de mărirea impozitelor şi diminuarea consumului adâncesc recesiunea economică şi nu pot alimenta relansarea.
Două babe inundate în Moldova ţipă disperate că inundaţiile sunt bătaia lui Dumnezeu asupra oamenilor şi asupra lor nemijlocit pentru că sunt rele şi pentru că toţi suntem răi. Nu-mi permit să-l confund pe Dumnezeu cu Răul absolut sau Diavolul care comandă inundaţii, tsunami, cutremure, erupţii vulcanice, lovirea Terrei de meteoriţi gigantici fiindcă urăşte oamenii, fie şi pentru caracterul lor păcătos. Am raţiune şi gândirea logică de la Dumnezeu (Biblia afirmă că la El a fost iniţial Cuvântul, limba ca instrument al gândirii), aşa că eu plec de la cauzele fizice lumeşti ale inundaţiilor, care nu sunt ploile ci LIPSA PREVENIRII EFECTELOR ACESTORA DE CĂTRE STATUL ROMÂN.
Legile care obligau instituţiile statului să aplice strategia şi măsurile de prevenire, alocarea banilor pentru lucrările de regularizare a râurilor, adâncirea albiilor, îndiguirea zonelor vulnerabile, împiedicarea defrişărilor care modifică regimul torenţilor etc. ştiu că au fost luate şi publicate în Monitorul Oficial al României. Guvernul Tăriceanu, prim-ministrul liberal şi ministrul de finanţe poet Varujan Vosganian AU ALOCAT LEGAL BANII (8 milioane de euro?) pentru această strategie împotriva inundaţiilor în 2008, dar după alegeri, PDL-UL şi Băsescu au blocat banii şi i-au păpat pe mere-pere, clientelă, săli de sport de 3 ori mai scumpe, ş.a. FĂRĂDELEGEA A LUAT LOCUL LEGII şi românii au votat masiv fărădelegea sau au stat deoparte cu milioanele şi nu au votat, favorizând limpede fărădelegea!
Destinul implacabil al ţăranului prostit de foame şi umilire milenară este unul fabricat de hoţii din lumea bună de pe pământ, de falsa elită postcomunistă românească în speţă, iar Dumnezeu nu are răspundere exact pentru că Revoluţia franceză a despărţit dreptul divin de cel mirean sau omenesc, iar Băsescu şi Boc nu sunt vicarii lui Dumnezeu în România, ci ai Diavolului! Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, libertatea de a trăi, de a alege, de a acţiona şi de a respecta sau nu LEGEA, DAR ROMÂNII NU VREAU SĂ RESPECTE ŞI SĂ APLICE LEGEA de nici un fel, poate doar când o lege le aduce un beneficiu gras direct sub nas...
Când eram copil mic, bunica – o ţărancă cu 2 clase la unguri – a început educaţia mea la sapă la cartofi aşa: “-Pune, mă nepoate, mâna pe sapă, să vadă oamenii că lucri, dai şi tu pe 2 rânduri şi te las scaldă la Mureş, bine!” Până a devenit un comportament complet şi asumat, am săpat ca să mă vadă satul şi să n-o fac de ruşine pe buna, altfel decădea moral în sat ca prost educator principal.
Boc a făcut exact ca mine, s-a dus şi a băgat 2-3 lopeţi în sacul de pus la dig şi sporovăia cu sătenii sideraţi ca la o clacă obişunită, unde oamenii socializează şi se bucură că sunt împreună. Boc a gândit şi reacţionat ca un ţăran stupid, care vrea să se identifice cu ţăranii aflaţi în situaţie tragică (care aveau 22 de morţi şi pagube de miliarde) aruncând pe copârşeul morţilor lor câteva lopeţi de ţărână bucuros că mortul se duce la ceruri. Deci Boc e a treilea prostovan după cele două ţaţe munmificate la cap, dar nici Băsescu nu e mai bun.
Paradoxal, mitică de Bucureşti, zeflemistul Traian Băsescu i-a cerut unei profesoare cu casa distrusă, şocată şi epuizată de efort să renunţe la ţăţisme şi să se împace cu situaţia pentru că este responsabilă de etichetarea murdară şi incorectă a Preşedintelui despre calitatea învăţământului naţional. Când a avut nevoie de voturi ca să fie ales, Băsescu a minţit că se vor majora salariile profesorilor cu 50 % şi le lăuda rezultatele de excepţie la olimpiade, premii academice, brevete obţinute de elevii şi studenţii acestor profesori. După ce i-a minţit şi folosit, Băsecu i-a demonizat şi tratat ca pe cârpe, umilindu-i ca să le inducă sentimentul de neputinţă şi vinovăţie. Alt ţăran ca mentalitate, dar cu aere de boier persecutor absolut ca şi Vlădescu. România e a lor şi o siluesc cât şi cum vreau ei, ei fac cu tupeu din fărădelege LEGEA în România. Emil Cioran avea dreptate, suntem neisprăviţi şi nenorocirile ne isprăvesc în neisprăvire şi mai adânc...
P.S. Pericolul ca Dunărea să ne inunde e folosit împotriva locuitorilor riverani, şmecherii cu stele din structurile de forţă de la interne şi administraţie vor face inundaţii controlate şi vor muta forţat oamenii. De ce? Pentru că au deturnat banii şi nu au respectat legea acum 2 ani, nu au trecut la aplicarea strategiei naţionale împotriva inundaţiilor. E clar, nu!?

Niciun comentariu: